Sijoitusyhtiön osakassopimus

 

Haaveiletko sijoitusyhtiöstä, johon voisit ottaa mukaan ulkopuolisia sijoittajia ja saada palkkiota sijoitussalkun hallinnoinnista?

Yhtiön rakenne on suoraviivainen ja helposti hallittavissa. Perustaminen kuitenkin tyssää usein siihen, kun pitäisi laatia kaikenkattava osakkaiden välinen osakassopimus eli sääntökirja, joka määrittää mitä tapahtuu missäkin tilanteessa. Esimerkkejä ongelmallisista tilanteista voit katsoa tästä linkistä.

Mistä tällaisen osakassopimuksen saa? Voit kirjoittaa sen itse ja katsoa miten käy, todennäköisesti et pääse kovin pitkälle ilman ongelmia. Voit myös tilata yleisluontoisen osakassopimuksen lakiasiaintoimistolta, jolloin saat sopimuksen perusasiat kuntoon ja vältät selkeimmät karikot, hintakaan ei vielä päätä huimaa. Sijoitusyhtiön pyörittäminen tuo kuitenkin mukanaan suuren määrän erityiskysymyksiä, joita perusosakassopimus ei huomioi. Voit etsiä sijoitusyhtiöihin erikoistuneen sopimusjuristin ja jos löydät pätevän, saatatte yhteistyön tuloksena ja ajan kuluessa saada aikaan hyvän sopimuksen.

Mitä jos olisi olemassa valmis osakassopimus, joka on jo rakennettu ulkopuolisia sijoittajia mukaan ottavaa sijoitusyhtiötä varten? Kuinka paljon aikaa ja rahaa säästät kun vältyt osakassopimuksen laatimiselta, vuosien muokkaukselta ja ennen kaikkea vastaantulevilta ongelma-/riitatilanteilta?

Ratkaisuksi ongelmaan olemme luoneet yhteistyössä Tamado Investments Oy:n kanssa osakassopimuspaketin. Tamado Investments Oy on vuonna 2013 perustettu sijoitusyhtiö, jossa on nyt yli 80 osakasta. Yhtiön osakassopimus on hioutunut vuosien saatossa nykyiseen muotoonsa ja sen eteen on vuodatettu paljon hikeä ja kyyneleitä.  

TUOTE

Osakassopimuspohja, jota ovat katsoneet useat lakimiehet ja jota käyttävät mm.

    • Asuntosijoitusyhtiö, jossa 80+ osakasta
    • Metsäkiinteistösijoitusyhtiö, jossa useita ulkopuolisia sijoittajia
    • Osaketreidausyhtiö, jossa useita ulkopuolisia sijoittajia

60-90min tapaaminen, jossa läpikäymme tilanteesi, vastaamme kysymyksiisi, kerromme omat sudenkuoppamme matkan varrella ja jaamme parhaita käytäntöjä menemällä syvemmälle konkretiaan kuin tämä blogikirjoitus. Tapaaminen suoritetaan joko etänä tai Helsingissä. 

 

Hinta 2500,00€+alv  

Jos kiinnostuit, ole yhteydessä niin keskustellaan lisää.

Osakassopimus ja käytännön asiat

Tuomas Paananen, Tamado Investments Oy:n 
toimitusjohtaja ja perustajajäsen
 
tuomas.paananen@tamado.fi
050 323 6363
 

Verotus ja kirjanpito

Sampsa Leskinen 
tilitoimisto Sampsano Oy:n perustaja  
sampsa@sampsano.fi
044 270 9004